Állami Támogatás

Kedvezményezett neve: UVATERV Zrt és Tamás és Zsolt Kft.
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és
könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Projekt leírás:

A projekt fő célja egy Magyarországon még nem alkalmazott, a gerendák teljesítőképességét növelő technológiai fejlesztés, ami egy felhajlított pászmavezetést lehetővé tevő gyártópad optimalizált kialakítású, hosszútávra igazoltan tartós vasbeton és szerkezeti könnyűbeton anyagú, prototípustartók kifejlesztése és legalább 4 db tartó legyártása a szükséges laboratóriumi és minősítő vizsgálatokhoz. (2 db vasbeton, 2 db szerkezeti könnyűbeton tartó, kb. 40 m-es méretrendben)

A hazai előregyártásban eddig nem alkalmazott részben felhajlított pászmavezetés elsősorban technológiai előrelépésnek számít nemcsak egyedileg a fejlesztő gyár számára, hanem széles szakmai értemben a felhajlított pászmavezetés erőtani előnyeit kihasználó szerkezettípusok hazai gyárthatóságában rejlő potenciál formájában is. A felhajlított pászmavezetés határozott, kedvező erőtani előnyökkel jár (tartóvég kedvezőbb erőjátéka, felhasadás kockázatának csökkenése, kedvezőbb nyírási teherviselés, a külső terhekből származó igénybevételekhez jobban igazodó erőjáték), melynek kihasználása önmagában nagyobb erőtani teljesítőképesség-növekedést, azaz hatékonyságnövekedést eredményez.

A projekt nemzetközi jelentősége két terülten is kihangsúlyozódik: A kutatás során kidolgozásra kerülő szerkezeti anyag és hozzátartozó technológia sok paraméteres fejlesztés eredménye lesz. Ennek összetettsége és újdonságtartalma lehetővé teszi majd nemzetközi szintű fejlesztésekbe, ill. együttműködésekbe való bekapcsolódásra mind anyagtani, mind pedig szerkezeti vonatkozásokban. Fentiek alapján a sikeresen megvalósított projekt számos jelentős és piacilag hasznosítható eredményt hozhat.

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

Széchenyii20202020projekt


tamaseszsolt-szechenyi2020

www.nfu.hu www.magzrt.hu

A Tamás és Zsolt Kft.-t 2010-ben alapítottuk, fő tevékenységi körünk az építőipar területéhez kötődik. A rövid működési idő alatt a Kft. stabil piaci pozíciót ért el megrendelői pontos kiszolgálásával, jó beszállítói kapcsolataival.

Egy a Közép-magyarországi Operatív Program rendszerén belüli KMOP-1.5.3/CB-13 jelű pályázatunk alapján cégünk az Európai Regionális Fejlesztési Alapból támogatást nyert el telephely fejlesztés megvalósítására. E projektünk során cégünk profilbővítést kíván megvalósítani a szerviztevékenység fejlesztésével.

Mivel az építőipar, és ezzel együtt az építőipari gépjárművek kereskedelme területén még mindig komoly piaci visszaesés tapasztalható, a tevékenységi körünk diverzifikálásával, új piaci szolgáltatás bevezetésével célozzuk meg árbevétel- és eredmény növekedésünket. A cégvezetés alapvető szemlélete a több lábon állás feltételeinek megteremtése. A szervizszolgáltatás és a daruzási tevékenység szimultán fejlesztése cégünk versenyképességének és eredményének növelését célozza. Egy 15000 m2-es terület megvásárlásával új telephelyet alakítottunk ki Kakucson. Beruházásunk során a környék egyik legfelszereltebb, legmodernebb szervizcsarnokát hoztuk létre, mellyel a tervek szerint a Budapest-Kecskemét vonzáskörzetben jelentős térségi lefedettséget sikerül megteremtenünk. A projekt keretében egy 4 épületből álló, 1185 m2-es komplexumot valósítottunk meg, amely magában foglal egy szerelőcsarnokot, egy fedett tárolót, egy iroda- és porta épületet. Projektünk piaci indokoltságát alátámasztja, hogy számos szállítmányozási cég tevékenykedik a térségben, azonban nincs magas szolgáltatási színvonalat nyújtó szervizműhely. Ennek betudhatóan kedvező piaci kilátásokkal számolhatunk. A forgalom jelentős része az építőipari és szállítmányozási cégek gépparkjának szervizéből fog származni, azonban a térségi vállalkozók, környékbeli magánszemélyek autóinak szervize is magas színvonalon biztosítva lehet. Olcsón és a szakszerviznél sokkal jobb minőségben biztosítjuk majd a szükséges szolgáltatásokat. A projekt keretében 4 új munkahelyet is létrehozunk, amely hozzájárul a térség foglalkoztatottsági szintjének javításához.

tamaseszsoltpalyazat

A Tamás és Zsolt Kft. a PM_KKVESZKOZ_2018_B/41 számú pályázat keretében a Pénzügyminisztérium, mint Támogató döntése alapján 2020. május 22-én, vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek összege 172 938 917 Ft.

A projekt keretében daruzási tevékenységünk kívánjuk fejleszteni. A gép beszerzésével autópályák építéséhez, illetve hídgerendák acélszerkezeti elemek beemeléséhez saját beszerzésű géppel dolgozunk majd, és nem kell bevonni alvállalkozókat. A projekt keretében egy német gyártmányú Liebherr LTM-1230-5.1 230 tonnás daru beszerzését valósítjuk meg.

A gép kiválasztásánál az ár/érték arány mellett a legfontosabb szempontok voltak a technológiai megoldások egyedisége, amellyel hatékony szolgáltatás valósítható meg, illetve a várható megtérülés ideje is rövidebb – 3 év körül mozog. Az új gép beszerzésével jelentős nagyságú bérleti költséget is megtakarítunk. A projektünk keretén belül beszerzendő berendezés többlet kapacitást eredményez, illetve jelentős költségmegtakarítást érünk el.

A projekt eredményeként 1 fő munkahelyet is teremtünk.